Van Borselen levert kwaliteitsfilters voor industriƫle toepassingen

Poreus gesinterd metaal spargers, tubes, sintered filter.

Van Borselen levert een compleet programma poreus gesinterd metalen producten. Deze hebben een zeer uniforme porositeitsverdeling en kunnen in de meest uiteenlopende vorm en materiaal worden geproduceerd; Roestvast staal, Brons, Hastelloy C276, Hastelloy X, Hastelloy C22, Inconel 600, Monel 400, Nikkel, Titanium en meer.

Van Borselen is een van de weinige leveranciers die sintered porous stainless steel filters ook in kleine aantalen op maat kan produceren. 

Discs

Poreus gesinterd metalen discs worden gebruikt als sintered filter, beluchter, basis component, complete assembly en meer.

Beschikbaar in kleine diameters van 0.020 inch (0.5mm) tot meer dan 8 inch (203mm) in variërende diktes in uiteenlopende micronages van 0,2µm tot 100µm.
de poreus sintered filter disc kunnen in bijna iedere gewenste afmetingen en materialen gemaakt worden. 

Poreus gesinterd metaal discs zijn te verkrijgen in: Roestvast staal, Brons, Hastelloy C276, Hastelloy X, Hastelloy C22, Inconel 600, Monel 400, Nikkel, Titanium en meer.

Voor meer informatie neem contact op via de e-mail of telefoon

 

Cups and Bussen

Poreus gesinterd metalen cups en bussen leveren extra oppervlak voor langere standtijd of toenemende permeabiliteit vergeleken met discs van dezelfde diameter.

Voor de beste uniformiteit in poriegrootte en kwaliteit adviseren wij een lengte tot diameter ratio van max. 3:1.

Poreus gesinterd metaal Cups en Bussen zijn te verkijgen in: Roestvast staal, Brons, Hastelloy C276, Hastelloy X, Hastelloy C22, Inconel 600, Monel 400, Nikkel, Titanium en meer.

Voor meer informatie neem contact op via de e-mail of telefoon

Seamless Tubes

Voor poreus gesinterd metalen onderdelen welke een groter oppervlak en lengte : diameter ratio (groter dan 3:1) benodigd hebben adviseren wij onze seamless tubes. Deze onderdelen leveren een uniforme poriegrootte en dichtheid.

Poreus gesinterd metalen tubes d.m.v. “Cold Isostatic Pressing” en speciale tooling.

Onze tubes zijn zonder lasnaad beschikbaar tot ca. 1 meter in lengte.

De sintered porous metal filters tubes kunnen in verschillende materialen worden geproduceerd namelijk: Roestvast staal, Brons, Hastelloy C276, Hastelloy X, Hastelloy C22, Inconel 600, Monel 400, Nikkel, Titanium en meer.

Voor meer informatie neem contact op via de e-mail of telefoon

Spargers

Onze spargers zijn zeer geschikt voor Sparging en gas-vloeistof contact toepassingen. Het gas stroomt door een netwerk van fijne poriën met als resultaaat kleine homogene belletjes welke leiden tot een hoog rendement in contact tussen gas en vloeistof.

Poreus gesitnerde mataal wordt gebruikt om fijne belletjes te creëren en voorkomt het terugstromen van vloeistof door de poriën bij lagere drukken.

De sintered filter sparger zijn te verkijgen in de volgende materialen: Roestvast staal, Brons, Hastelloy C276, Hastelloy X, Hastelloy C22, Inconel 600, Monel 400, Nikkel, Titanium en meer.

Voor meer informatie neem contact op via de e-mail of telefoon

Flow Restrictors and Vents

Poreus gesinterd metalen Flow Restrictors worden gebruikt in  analytische- en proces instrumenten zoals o.a. calibrated leaks, timing apparatuur, ontstekers, ontluchters en vocht meetapparatuur.

Poreus gesinterd metalen Flow Restrictors geven een laminaire stroming waardoor de gasstroom nauwkeuriger en betrouwbaarder is dan bij andere type restrictors zoals bijv. doseerkleppen.

Voor meer informatie neem contact op via de e-mail of telefoon

Flame Arrestors

Gesinterde Metalen Flame Arrestors worden gebruikt in vele proces-instrument en analyse-instrument toepassingen als veiligheidsvoorziening voor het hanteren van brandbare gassen voor gas analytische apparatuur.

Door gebruik te maken van gesinterd metalen flame arrestors wordt voorkomen dat gas uit de verbranding weer terug het apparaat in gaat en explodeert, hierdoor wordt eventuele schade aan apparatuur of letsel aan een operator vermeden.

Voor meer informatie neem contact op via de e-mail of telefoon

Sintered porous stainless steel filters

Poreus gesinterde filterkaasen zijn ideaal voor het schieden van deeltjes uit gassen, vloeistoffen en stoom. Door dat sintered porous stainless steel filters kunnen een zeer hoge druk aan, zijn instaat om optimaal te presteren bij zeer hoge temparaturen en zijn zeer corrosie bestendig. Dit maakt een Poreus gesinterde filterkaars ideaal voor toepassingen waar een disposible filter niet werkt. 

Sintered porous metal filters zijn te verkrijgen in: 0.2 tot 100µm. 


Typische toepassingen voor onze Sintered porous met filters zijn:

Catalist recovery 

Polymeer filtratie
Voor toepassingen bij de vervaardiging van polypropyleen.

Chemische productie
Voor toepassingen bij de opzuivering van waterstofprocesgasen bij de fabricage van magnesiumnitraat en caustische oplossingen).

Stoom 
Voor toepassingen in de chemische, voedingsmiddelen (3A culinary stoom)-, dranken- en farmaceutische industrie (Clean stoom).

 

Wanneer gebruik je sintered porous metal filters?

Filtratiesystemen die gebruik maken van sintered porous metal filters voor de scheiding van gassen, vaste stoffen en vloeistoffen hebben bewezen een effectief te zijn in toepassingen waarbij je hoge druk, temparatuur en of corrosieve produten gefiltreerd moeten worden. Sintered porous stainless steel filters zijn zeer efficiënt in het verwijderen van deeltjes, levert een betrouwbare prestatie, is gemakkelijk te reinigen en heeft een lange levensduur in vergelijking met leaffilters, filterzakken en plaat- en frame filters. Sintered porous metal filters zijn te verkrijgen in een breedscale van alloys en micronage. 

 

In welke toepassingen worden sintered porous stainless steel filters gebruikt?

In toepassingen met aanhoudend hoge temperaturen en corrosieve omgevingen kan elk drukgedreven filtratieproces met hoge bedrijfskosten worden verbeterd met de technologie voor filtratie van sintered porous stainless steel filters. Geschikte toepassingen zijn te vinden in raffinaderijen, chemische en petrochemische processen, halfgeleiderprocessen en in de farmaceutische productie, stoom filtratie, lucht filtratie.

Van Borselen Filters
Argonstraat 66
2718 SN Zoetermeer
Nederland
079-341 23 14
info@vanborselen.nl
ma-vr 08:30-17:00
KvK-nummer: 27103715

Deze website gebruikt cookies. U kunt ze accepteren door op Ok te klikken