Actief kool filters

Wij leveren BorsoCarb-C

Voor meer informatie neem contact op via de e-mail of telefoon

Actief kool filters
Pentair C155 fiberdyne actiefkool filterkaars

An activated carbon filter cartridges made with Fibredyne technology. This ensures a higher flow and lower pressure loss compared to normal activated carbon filter cartridges.

Actiefkool filterkaarsen

An activated carbon filter cartridges suitable for deodorizing and decolorizing liquids. Available in lengths from 5 inches to 40 inches.

Actief koolFilter

Bij Actieve koolfilter bieden we diverse vormen van filters, waaronder de veelzijdige actieve kool filterkaarsen en carbon filters. Maar welk type actieve kool filterkaarsen of carbon filters past het best bij uw proces? Geen zorgen, we staan klaar om u te helpen door middel van een aantal vragen.

 

Wat zijn Actief Kool Filterkaarsen en Carbon Filters?

Onze actief kool filterkaarsen en carbon filter zijn filterkaarsen waarin actieve kool is verwerkt, vaak gemaakt van kokosnoot of hout. Met deze actieve kool filterkaarsen en carbon filters kunnen smaak, kleur en geur via absorptie worden verwijderd uit uw vloeistoffen of gassen. Er zijn verschillende soorten actieve kool en koolstof die gebruikt kunnen worden in deze filterkaarsen en filters. Kool filters zijn ook bekend als actief koolstoffilter. 

 

In welke toepassingen worden actieve kool filterkaarsen en carbon filters gebruikt?

Actieve kool filterkaarsen en carbon filters vinden toepassing in diverse sectoren, zoals het ontkleuren, ontgeuren, verwijderen van smaakstoffen, en het verminderen van chloor in uw proces.

 

Welke typen actief kool filterkaarsen en carbon filters zijn er?

U kunt kiezen uit verschillende typen actieve kool filterkaarsen en carbon filters:

1. Actieve Koolstoffilter Kaars.

2. Actieve Koolstof Filterplaat.

3. Actieve Koolfilter Module.

4. Losse Granulaat in een Omhulsel.

         

Overige informatie:

Onze actieve kool filters en carbon filters worden geproduceerd uit diverse grondstoffen, waarbij kokosnootschil, bruinkool, hout en turf belangrijke bronnen zijn. Het "activeringsproces" heeft twee doelen: het creëren van een unieke interne poriënstructuur met een groot oppervlaktegebied en het verhogen van de adsorptieve eigenschappen door het verwijderen van koolwaterstoffen die zich aan de koolstof hechten.

Stoom activering van een actief koolstoffilter:

Met behulp van oxiderende gassen (waterdamp en kooldioxide) in een draaitrommeloven bij temperaturen tussen 800 en 1000°C voor maximaal 100 uur, worden voornamelijk poeders met een hogere zuiverheidsgraad en een hoog microgehalte van poreusheid geproduceerd. Hierdoor transformeert het in een actieve kool filterkaars en carbon filter.

Chemische activering van een actief koolstoffilter:

Chemische activering met bijvoorbeeld zinkchloride of fosforzuur resulteert in poeders met een hoger percentage meso- en macroporiën, ideaal voor de adsorptie van grotere moleculen. Zonder deze behandeling functioneert het niet als actieve kool filterkaars en carbon filter en zal het kool filter niet optimaal werken. actief koolfilter werken dus alleen als ze ''geactiveerd'' worden.

 

Wij bieden actieve kool filterkaarsen en carbon filters aan in verschillende soorten en maten, zowel van onze eigen lijn als die van gerenommeerde merken zoals Amatek, en we kunnen ze vaak direct uit voorraad leveren. Op zoek naar snelle levering van actief koolfilter kaarsen? mail ons

 

Enkele toepassingsgebieden waarin actieve kool filterkaarsen en carbon filters veel worden gebruikt zijn farmacie, chemie, voedingsmiddelen, drank en tal van andere toepassingen. Een actief koolfilter kan onder andere gebruikt worden voor het ontkleuren, ontgeuren en het verwijderen van chloor uit uw vloeistof. 

Koolfilters, ook wel actieve koolfilters genoemd, zijn essentiële componenten in luchtreinigingssystemen en waterzuiveringsinstallaties. Ze bestaan uit een poreus materiaal, meestal actieve kool, dat een groot oppervlak heeft met talloze microscopische poriën. Deze poriën absorberen en adsorberen onzuiverheden, geuren, chemicaliën en verontreinigende stoffen uit de lucht of water. Koolfilters worden veel gebruikt om de luchtkwaliteit te verbeteren door geuren en schadelijke gassen te verwijderen, en om drinkwater te zuiveren door verontreinigingen zoals chloor en organische verbindingen te absorberen. Koolfilters zijn te verkrijgen in tal van configuaraties en afhankelijk van uw toepassing kiezen wij de beste filters. 

 

Neem vandaag nog contact op om de perfecte actieve kool filteroplossing voor uw proces te ontdekken!