BorsoPleat High Flow filters

BorsoPleat-MAX 740

BorsoPleat-HF Filter cartridges are designed for applications requiring a very high flow rate. These High Flow Filtercartridges are equally suitable for use as pre-filterscartridge or final polishing in application. The use of a spacer mesh as an upstream pleat support means that fluid flow is uniform across the entire surface of the filter medium. The mesh holds the flow channels open thereby maximising dirt holding capacity and minimising pressure drops across the filters. 

The BorsoPleat-HF High flow filter cartridges are available in the following materials: 
Filter Media available in: Fiber glass, Polyester, Cellulose and Stainless steel.
Core Media available in:  Fiber glass, Polyester, Cellulose and Stainless steel.

 

BorsoPleat High Flow filters
High geplisseerde filterkaarsen glasvezel en polypropyleen

A high flow filter cartridge specially developed for high volume filtration with a large variety of particles. This type of filter cartridges can be produced with 7 filtration layers which ensures a real depth effect incombination with the benefits of a pleated filters. 

High flow filterkaarsen 740 type

A high flow filter cartridge which can hold up to 14kg of dirt per 40 inches element. Available in different micronratings and lengths. This type of filter is ideally suited for applications with high levels of contamination.

High flow filterkaars, BIG ONE filter

A High flow filter cartridges made of polypropylene or fiberglass. Available from 0.5um to 100um and in lengths of 20-40-60 and 80inch. High flow filter cartridges are specially designed for applications with very high flows.

Highflow filter cartridges

Highflow filter cartridges
De BorsoPleat-High Flow cartridges combineren de voordelen van een zakfilter met een hoge vuilopnamecapaciteit en een hoge doorstroomsnelheid, met het grote oppervlak van een geplooide cartridge. Dit zorgt voor uitstekende doorstroomsnelheden tot 110m3/uur. Het is de perfecte oplossing voor industrieën, van lokale waterautoriteiten tot frisdrankfabrikanten of toepassingen die grote hoeveelheden vloeistof met hoge efficiëntie bij lage drukval moeten filteren. Elke cartridge is gemaakt van materialen die geschikt zijn voor voedselcontact en voldoen aan de FDA-normen, ideaal voor toepassingen in gemeentelijke watervoorziening en voedsel- en drankenindustrie. Door de gelaagde poriënstructuur met een gevarieerde poriëndichtheid kan er meer vuil worden vastgehouden, waardoor de levensduur van de cartridge wordt verlengd. High Flow cartridges vereisen veel minder onderhoud dan andere cartridge-oplossingen. Een enkele High Flow met zijn grote diameter van 6 inch kan meerdere kleinere cartridges vervangen met 63 x 10 inch geplooide cartridges, wat overeenkomt met de doorstroom van een enkele 60 inch High Flow. De polypropyleen High Flow cartridge heeft een efficiëntie van 99,8% en biedt uitstekende chemische compatibiliteit en uitzonderlijk hoge doorstroomsnelheden tot 82°C. De Highflow filteroptie van glasvezel biedt een nog grotere efficiëntie dan polypropyleen, namelijk 99,98% (absoluut), zonder significante invloed op de doorstroomsnelheid en met nog lagere drukval en de mogelijkheid om te werken bij temperaturen tot 121°C. High Flow cartridges hebben een grote O-ringafdichting die zorgt voor een veilige verbinding en voorkomt omleiding, met een stroompatroon van binnen naar buiten dat mogelijke besmetting bij vervanging van de cartridge voorkomt. Cartridges hebben ook een glasvezelversterkte eindkap met geïntegreerde handgreep voor gemakkelijke en veilige vervanging van de cartridge.

De BorsoPleat-High Flow filtercartridges zijn de perfecte oplossing voor industrieën die grote hoeveelheden vloeistof met hoge efficiëntie bij lage drukval moeten filteren. Met uitstekende doorstroomsnelheden tot 110m3/uur bieden deze cartridges de voordelen van een zakfilter met een hoge vuilopnamecapaciteit en de grote oppervlakte van een geplooide cartridge.

Het gebruik van High Flow cartridges vermindert de onderhoudskosten en verhoogt de operationele efficiëntie, omdat slechts één High Flow cartridge met zijn grote diameter van 6 inch meerdere kleinere cartridges kan vervangen. Bovendien zijn deze cartridges gemaakt van materialen die geschikt zijn voor voedselcontact en voldoen ze aan de FDA-normen, wat ze ideaal maakt voor toepassingen in de gemeentelijke watervoorziening en de voedsel- en drankenindustrie.

De Highflow filteroptie van glasvezel biedt nog grotere efficiëntie dan polypropyleen en heeft een efficiëntie van 99,98% (absoluut), zonder significante invloed op de doorstroomsnelheid en met nog lagere drukval en de mogelijkheid om te werken bij temperaturen tot 121°C. De polypropyleen High Flow cartridge biedt een efficiëntie van 99,8% en biedt uitstekende chemische compatibiliteit en uitzonderlijk hoge doorstroomsnelheden tot 82°C.

Met de multi-layered, graded pore density bieden High Flow cartridges een grotere vuil-opname capaciteit en een verhoogde cartridge levensduur. De cartridges hebben ook een glasvezelversterkte eindkap met geïntegreerde handgreep voor gemakkelijke en veilige vervanging van de cartridge.

Kies voor de BorsoPleat-High Flow filtercartridges voor uitstekende filterprestaties en operationele efficiëntie. Neem vandaag nog contact op met onze deskundige technici voor meer informatie en oplossingen op maat voor jouw specifieke toepassing. Ontdek de voordelen van de High Flow filters van Van Borselen: hoge doorstroomsnelheid tot 110m3/uur, grote vuilopnamecapaciteit en efficiëntie tot 99,98%. Deze cartridges zijn ideaal voor industrieën die grote hoeveelheden vloeistof met hoge efficiëntie bij lage drukval moeten filteren. De Borsopleat High flow filters verminderen onderhoudskosten en zijn geschikt voor voedsel- en dranktoepassingen. Kies voor de BorsoPleat- High Flow filters voor uitstekende prestaties en gemakkelijke vervanging. Neem vandaag nog contact op voor oplossingen op maat voor jouw specifieke toepassing.