Van Borselen levert kwaliteitsfilters voor industriƫle toepassingen

Actief koolfilters

Actief koolfilters worden gebruikt bij het zuiveren bij het verwijderen van smaak, geur en kleur uit gassen, dampen en vloeistoffen.

koolfilters worden geproduceerd uit verschillende grondstoffen, de belangrijkste bronnen zijn: Kokosnootschil, bruinkool, hout en turf. het doel van het "activeringsproces" is tweeledig: het creëren van de unieke interne poriënstructuur met een groot oppervlak gebied en om de adsorptieve eigenschappen te verhogen door het verwijderen van koolwaterstof die zich aan de koolstof vasthecht.


Van Borselen heeft Koolfilters in zowel filterkaarsen, filterplaten en filter modules. Actief koolfilters zijn te verkrijgen in verschillende fijnheden en gradaties.  

Actiefkool Filterkaarsen

BorsoCarb-C Filterkaars

BorsoCarb koolfilter met actiefkool gemaakt van kokosnootschil zijn ideaal voor het verwijderen van smaak, geur, kleur, chloor en meer. Door de unieke structuur is er geen mogelijkheid tot bypass. de filters zijn te verkijgen in 10, 20, 30 en 40' inch en in verschillende micronagen. De borsoCarb-C Filterkaarsen maken gebruikt van een beschermlaag aan zowel de binnen als buiten kant van het filter deze laag zorgt ervoor dat er geen actiefkool deeltjes met het product mee gaan. Dit geeft veel voordeel ten opzichten van veel andere actief koolfilter types. 

BorsoCarb-F

BorsoCarb-F actief koolfilter gemaakt met Fibredyne™-technologie zijn veel geavanceerder dan de traditionele actieve koolfilters. De voordelen van een hoger debiet, lagere drukverliezen, een hogere behandelingscapaciteit en minder gevoeligheid voor vroegtijdige blokkering van sedimenten maken deze cartridges tot de toonaangevende koolstofcartridges op de markt.

De vezels (gecoat met actieve kool in poedervorm) hebben een zeer groot oppervlak om een grotere capaciteit te bieden, meer stromingstrajecten om een grotere doorstroming en minder drukverlies mogelijk te maken en ook om gebieden te creëren waar sediment kan worden ingesloten. De BorsoCarb F actief koolfilter types zijn te verkijgen in 6 verschillende variante en het actief koolfilter kan gecombinerd worden met een oil absorptie laag om ongewenste oilën uit een vloeistof te verwijderen. 

Actiefkool Filterplaten en Modules

Farmaceutische kwaliteit

Van Borselen heeft een range actiefkool platen en modules voor de Farmaceutische industrie. De Lenticulaire modules zijn standaard uitgerust met steunpapieren om migratie van aktiefkool te voorkomen en de filterplaten kunnen worden uitgerust met steun papier. Het Actief koolfilter is te verkijgen in verschillede gradatie:

Borsocarb ICN heeft een uitstekende micro- en mesoporositeit en is
op grote schaal gebruikt in geneesmiddelen voor de reductie en ontkleuring van endotoxinen.

Borsocarb MCN is een hoogwaardige, zeer zuivere koolstofvezel met een breed scala aan adsorptie en een bijzonder hoge
macroporositeit in verband met de ontkleuring van vitaminen, antibiotica en eiwitten.

Borsocarb PCN is een kosteneffectieve koolstof die in het algemeen wordt gebruikt. farmaceutische toepassingen. Zorgt voor een hoge mate van activering over de hele linie.
macro-, meso- en microporiëngrootte, uitstekende kleuradsorptie en laag ionenniveaus.

F&B kwaliteit actiefkool

Voor dranken, chemische en algemene toepassingen waar ontkleuring en/of ontgeuring nodig zijn, bieden wij media in 3 verschillende vormen voor verschillende toepassingen aan.

BorsoCarb-AN actief Koolfilter met standaard 46% (m/m) koolstofgehalte en standaard media gewicht van 1300 gram.

BorsoCarb-ALN met standaard 46% (m/m) koolstofgehalte, maar in een lichtere uitvoering. gewicht (1080 g/m²) media. Deze platen zijn bijzondere goed in gebieden waar minimale kleurvermindering is vereist.

CarlCarb-ACN met een hoger koolstofgehalte van 60% (g/g) in standaard (1300 gram) media.

CarlCarb-QCN is een hogere adsorptie, hogere prestatiegraad voor gebruik in markten die vergelijkbaar zijn met de AN reeks. Met een hoog koolstofgehalte van 60% (g/g),
laag iongehalte en een hogere adsorptiecapaciteit, QCN is een premium prestatieversie van de BorsoCarb serie

Overige informatie actiefkool

Het kool van een Actieve koolfilter kan op verschillende manieren worden geactiveerd. 

Stoom activering:
Het gebruik van oxiderende gassen (waterdamp en kooldioxide) vindt plaats in een draaitrommeloven bij temperaturen tussen 800 en 1000°C voor maximaal 100 uur en produceert overwegend poeders met een hogere zuiverheidsgraad en een hoog microgehalte poreusheid.

Chemische activering:
Met behulp van chemicaliën zoals zinkchloride of fosforzuur, produceert poeders met een hoger percentage meso- en macroporiën, ideaal voor de adsorptie van grotere moleculen.
 

Wij leveren actieve koolfilters in vele soorten en maten, zowel van onze eigen lijn als ook de actieve koolfilter lijn van Amatek vaak uit voorraad kunnen leveren.

Van Borselen Filters
Argonstraat 66
2718 SN Zoetermeer
Nederland
079-341 23 14
info@vanborselen.nl
ma-vr 08:30-17:00
KvK-nummer: 27103715

Deze website gebruikt cookies. U kunt ze accepteren door op Ok te klikken