Filterzakken

Wij leveren Nylon Filterzakken

Van Borselen heeft een volledig programma filterzakken voor de porcesindustrie, de van borselen filterzakken zijn zowel in standaard afmetingen als op maat gemaakt te verkrijgen. De filterzakken zijn te verkrijgen in verschillende materialen waaronder: Polypropyleen, Nylon, Polyester, Nomex, Ryton, PTFE en meer.  Een filterzak is te verkijgen in micronages van 0.5µm tot 1800µm. Al onze filterzakken zijn siliconen vrij en Ec en Foodgrade goedgekeurd. De verschillende materialen zijn te verkrijgen als: filt filter of mesh filterzakken.

Filterzakken
Oil or water absorbent filter bags

Olie absorptie filterzakken voor het abosberen van oliën uit uw vloeistof. De filterzakken zijn gemaakt van polypropyleen en verkrijgbaar in 4 maten en verschillende fijnheden. 

Zakfilter Duplo
De Duplo-serie gemaakt van gaas materiaal biedt tot 50% meer oppervlakte dan een conventionele Filterzak en is ontworpen om de klant een langere levensduur te geven zonder veranderingen aan de filterbehuizingen.
Felt filterzakken duplo
De Duplo-serie biedt tot 50% meer oppervlakte dan een conventionele Filterzak en is ontworpen om de klant een langere levensduur te geven zonder veranderingen aan de filterbehuizingen.
Polypropyleen Gaas filterzak
Filterzak gemaakt van polypropyleen gaas, verkrijgbaar in vier standaardlengtes en kunnen op maat gemaakt worden. De filterzakken zijn te verkrijgen in micronages van 1 t/m 1550 micron.
Polyester Gaas filterzakken
Filterzakken gemaakt van Nylon gaas materiaal. Beschikbaar in vier standaard maten, maar kunnen ook klant specifiek gemaakt worden. De Nylon filterzak is te verkrijgen in fijnheden van 1 tot 1550 micron.
Nylon mesh filterzak, grootte 1, 2, 3 en 4.
Nylon filterzakken gemaakt van gaas materiaal verkrijgbaar in vier verschillende maten en met fijnheden van 1 tot 1550 micron.
Absoluut filterzakken Grootte 1, 2, 3 en 4.
De Absoluut Serie filterzakken zijn een unieke serie filterzakken te verkrijgen in 1 - 10 micron, met een efficiëntie van >99%. Ideaal voor kritische toepassingen waar absoluut filtratie vereist is.
zakkenfilter hoge efficiency
De high-efficiency filterzakken zijn verkrijgbaar 1-25 micron, en hebben een efficiëntie van >95%. Beschikbaar in zowel Polypropyleen en Polyester en in vier standaard maten.
Filterzakken extended life
Extended Life filterzakken zijn verkrijgbaar in polypropyleen of polyester naaldvilt van 0,5-100 micron, en kunnen een levensduur hebben die tot 5 maal die van de equivalente standaard filterzak bedraagt.
Multi layer felt filterzakken

Multi Layer Felt Filterzakken zorgen voor een multi stage dieptefiltratie in één enkele filterzak. Meerlaagse filterzakken kunnen worden geproduceerd met 2 of 3 lagen Polypropyleen of Polyester materiaal

Filterzakken Polypropyleen, zakkenfilter felt
Filterzakken gemaakt voor polypropyleen. Verkrijgbaar in vier standaard maten en fijnheden van 0.5 tot 200 micron.
Filt filterzakken polyester grootte 1, 2,3 en 4.
Filterzakken gemaakt van Polyester verkrijgbaar in vier standaardmaten en in fijnheden van 0.5 tot 200 micron. Het polyester filtermedia is geschikt voor toepassingen tot 140c.

Filterzak selectie Guide

Filter zak Grootte/ Bag size Diameter (mm) Lengte/ Lenght (mm) Oppervlakte/ Surface (m2) inhoud/ Vulume (L) Flow (m3/hr)
1 180 430 0.25 11 20
2 180 810 0.5 20 40
3 104 230 0.07 1.9 6
4 104 360 0.12 3.2 10

 

Chemisch bestendigheid zakken filter

Media/ collar type Acids Alkali Solvent Oxidant Max. Operating Temp. (C)
Polyester filterzak G G E P 140
Polypropylene Filterzak E E G G 93
Nylon filterzak F G E F 110
Nomex G G E E 200
PTFE E E E E 260
Santoprene E E E E 200

Table key: P= Poor, F = Fair, G= Good, E= Excelent

Als alternatief op filterzakken bieden wij onderandere meltblown, high flow, RVS en andere filterkaarsen.

Bekijk de categorie felt filter / filt filter en mesh filters voor ons assortiment filterzakken.

Voor vragen over uw zakken filter kunt u altijd contact opnemen met ons.