Filterkaarsen

Wij leveren Meltblown filterkaarsen

Van Borselen heeft een volledig programma filterkaarsen voor de farmacie, de chemische industrie en voor de productie van voedingsmiddelen en dranken. De kaarsfilters van Van Borselen Filters zijn verkrijgbaar vanaf 0.2µm tot enkele millimeters, evenals in verschillende materialen. Filterkaarsen zijn verkrijgbaar als dieptefilterkaarsen, membraanfilterkaarsen, actiefkoolfilterkaarsen, geplisseerde filterkaarsen en meer.

 

 

Filterkaarsen
BorsoPes-Aqua een Polyethersulfone membraan filterkaars

De BorsoPES-Aqua is een PES (polyethersulphone) membraan filterkaars. De BorsoPes-Aqua Membraan Filterkaars is beschikbaar in micronages 0.04 micron, 0.1 micron, 0.2 micron. Het is ontworpen voor toepassingen zoals het verwijderen van micro-organismen of ultrafijne deeltjes. Dit is een perfecte filterkaars voor water filtratie.

polyethersulfone membraan filterkaars
Een enkellaags Polyetersulfon membraanfilterkaars voor het filtreren van micro-organismen uit vloeistoffen. Het filter is te verkrijgen vanaf 0.01micron t/m 1.2 micron en vanaf 5 inch t/m 40 inch lengte.
Dual layer polyethersulfone filterkaars
Een dubbellaags Polyethersulfone membraanfilterkaars. Het filter is uitermate geschikt voor het filtreren van ongewenst microbiologische vervuiling.
Membraanfilterkaars
Een dubbellaags membraanfilterkaars speciaal ontwikkeld voor het filtreren van wijn én bier.
Nylon 6.6 membrane filter
Een membraanfilterkaars gemaakt van asymmetrisch nylon 6.6 membraan.
Full range Junior filters PTFE

Een volledige range Pes Junior style filterkaarsen gemaakt van een polyetersulfone membraan. 

Full range Junior filters PTFE

Een volledige range PTFE Junior style filterkaarsen gemaakt van een hydrofobe PTFE membraan. Het hydrofobe membraan maakt het filter uitermate geschikt voor het steriel filtreren van gassen en lucht. 

PTFE hydrofobe membraan filter

Een hydrofobe PTFE membraanfilterkaars. Het hydrofobe membraan maakt het filter uitermate geschikt voor het steriel filtreren van gassen en lucht. 

BorsoTEF

BorsoTef is een geplisseerd PTFE-membraan filterkaars met PFA Binnen en buitenkern. Verkrijgbaar in 0.05 tot 10µm en in lengtes tot 40inch. 

PTFE membrane filter gasses and Air.

Een dubbel laags hydrofobe PTFE membraan filterkaars voor het steriel filtreren van lucht, gassen of voor het beluchten van uw steriele tanks. Verkrijgbaar in 0.1, 0.2, 0.45 en 1,0 micron en in verschillende lengtes tot 40 inch.

PTFE membraanfilterkaars
Een hydrofobe PTFE membraan filterkaars voor het steriel filtreren van lucht, gassen of voor het beluchten van uw steriele tanks. Verkrijgbaar in 0.1, 0.2, 0.45 en 1,0 micron en in verschillende lengtes tot 40 inch.
filterkaars water
BorsoCrypto Kaarsenfilter worden gebruikt voor de bestrijding van Cryptosporidium-ocysten in water dat gebruikt wordt in de voedingsmiddelen-, dranken- en de waterindustrie.

Filterkaars en Filterkaarsen

Van Borselen FIlters heeft een zeer uitgebereid programma kaars filters, bijna voor iedere toepassingen kunnen wij u voor zien van de juiste filterkaarsen. Zo Leveren wij onder andere:

Dieptefilterkaarsen

Kaarsenfilters met een dieptewerking worden vaak ingezet in toepassingen met een grote diversiteit aan deeltjes of als de vervuiling bestaat uit vervormbare deeltjes. Dieptefilters bestaan uit een dik filtermedium welke vaak is opgebouwd uit meerdere lagen. Hierdoor is dit type kaarsenfilter instaat om deeltjes zowel aan de oppervlakte van het filter als in het medium zelf worden afgevangen. De dieptefilters zijn te verkrijgen in de range van 0.5µm tot met 200µm en in verschillende materialen. Een diepte kaarsenfilter is uitermaten geschikt als voorfilter ter bescherming van uw eindfilter of als filterkaars voor water. Diepte filterkaarsen zijn zowel te verkijgen in meltblown filterkaarsen als in geplisserde filterkaarsen. Van Borselen adviseerd graag welke diepte filterkaarsen geschikt zijn voor uw proces. 

Enkele voorbeelden van dieptefilterkaarsen zijn de BorsoSpun meltblown kaarsenfilter, De BorsoKlean filterkaarsen en de BorsoPleat-K filterkaarsen, BorsoSpun polyster meltblown kaarsenfilter

Oppervlakte- of geplisseerde filterkaarsen

Geplisseerde kaarsenfilters zijn filterkaarsen met een groot oppervlakte. Dit grote oppervlakte zorgt voor een lage weerstand en een hogere flow ten opzichten van een dieptefilter. Geplisseerde filterkaarsen zijn te verkrijgen vanaf 0.2µm tot 1000µm.  Het Gepliseerde kaarsenfilter is te verkrijgen met verschillende aansluitingen, lengtes, o-ring materialen. Een gepliseerde kaarsfilter voor water filtratie is een veel voorkomende toepassing.

Enkele voorbeelden van geplisseerde filterkaarsen zijn de Borsopleat-P, Borsopleat-M en de Borsopleat-HF.

Membraan filterkaarsen

Membraan kaarsenfilters zijn filterkaarsen welke een poreus membraan hebben. Dit type filter wordt vaak gebruikt om microbiële stabiliteit te verkrijgen van uw gas of vloeistof. Het afvangen van de contaminatie gebeurt bij een membraan filterkaars aan het oppervlakte. De geplisseerde structuur in combinatie met de absoluut-ratio van het poreuze membraan maken de membraan filter de ideale oplossing voor toepassingen waarbij hogen eisen aan het eindproduct worden gesteld. Het membraan kan gemaakt worden van polyethersulfone (pes filterkaarsen), PTFE, PVDF., Nylon 6.6 en meer. 
 
Enkele voorbeelden van membraan filterkaarsen zijn de BorsoPES (pes filterkaarsen), BorsoNylon en de BorsoPTFE, BorsoPVDF

coalescers

Van Borselen heeft zich gespecialiseerd in retrofit coalescers kaarsfilters en zijn directe vervangers voor uw bestaande Coalescers filterkaarsen. De coalescers van Van Borselen hebben de kwaliteit die u van ons gewend bent met de voordelen van snelle levering en goede prijzen. De Coalescer filterkaarsen zijn een op een vervangbaar in u bestaande installaties en behoeft dus geen aanpassingen aan uw bestaande filterhuizen gedaan te worden. Van Borselen biedt alternatieven op: Parker,  3M, Hydac, Dollinger, Filtration group, Peco, Eaton, Donaldson Peerless, SPX, Southwest filter, Pentair, GEA, Amazon, Eaton and meer. Naast de coalescer filterkaarsen hebben wij ook een compleet programma filterhuizen voor coalescers. De Coalescer filters zijn ideaal voor het scheiden van water en olie. Een kaarsfilter water scheidingings filterkaars.  

Gewikkelde filterkaarsen

gewikkelde filterkaarsen bieden een uitstekende economische oplossing voor het verwijderen van deeltjes bij minder critische toepassingen. De gewikkelde filterkaarsen worden gewikkeld met touw hierdoor zijn dit type filterkaarsen ook bekend als touw filters. Het filtermateriaal is beschikbaar in katoen, polypropyleen, nylon, glasvezel en Ryton. Een gewikkeld kaarsfilters kunnen met een RVS kern geproduceerd worden wat ervoor zorgt dat hij geschikt is voor zeer hoge temperaturen. 

Metalen FIlterkaarsen

Metalen filterkaarsen zijn uitermaten geschikt voor toepassingen met zeer hoge temparaturen en drukken. Ze kunnen in tal van verschillende materialen gemaakt worden zowel cilindrisch als geplisseerd. De filterkaarsen van poreuze materialen zijn uitermaten geschikt voor cake filtratie of als catalyst recovery systeem. Filterkaarsen van poreuze materialen zijn te verkijgen in lengtes tot 40 inch. 

 

Overig:

De Fijnheid van filterkaarsen worden aangegeven in micron en hierdoor staat een filterkaars ook wel bekend als een micro filterkaars. Eén micron is een duizendste van een milimeter. Een micro filterkaars van 1000 micron staat dus gelijk aan 1milimeter.