Membraan filterskaarsen

BorsoPTFE

Van Borselen Filters levert een grote diversiteit aan membraanfilters. De typische constructie van een membraanfilter zorgt voor een groot filteroppervlak. Het polymeer geplisseerde media past in een relatief kleine omgeving. Het resultaat hiervan is een filter met hoge doorstroming "flow rates" en lager drukverliezen over het filter. Deze filters zijn ideaal voor kritische applicaties in de farmacie, dranken, fijne chemicaliën en semi-conductor. 

Membraan filterskaarsen
Dual layer polyethersulfone filterkaars
Een dubbellaags Polyethersulfone membraanfilterkaars. Het filter is uitermate geschikt voor het filtreren van ongewenst microbiologische vervuiling.
Membraanfilterkaars
Een dubbellaags membraanfilterkaars speciaal ontwikkeld voor het filtreren van wijn én bier.
Nylon 6.6 membrane filter
Een membraanfilterkaars gemaakt van asymmetrisch nylon 6.6 membraan.
BorsoTEF

BorsoTef is een geplisseerd PTFE-membraan filterkaars met PFA Binnen en buitenkern. Verkrijgbaar in 0.05 tot 10µm en in lengtes tot 40inch. 

Capsulefilter met een PTFE membraan

BorsoCap PTFE capsulefilter is een membraancapsule, voorzien van geplisseerd PTFE-filtermateriaal. Verkrijgbaar in verschillende fijnheden en afmetingen. 

Polypropyleen capsule voor inkt

BorsoCap PP capsulefilter is een geplisseerde capsule, voorzien van geplisseerd PVDF membraan. Verkrijgbaar in verschillende fijnheden en afmetingen. 

Full range Junior filters PTFE

Een volledige range Pes Junior style filterkaarsen gemaakt van een polyetersulfone membraan. 

Full range Junior filters PTFE

Een volledige range PTFE Junior style filterkaarsen gemaakt van een hydrofobe PTFE membraan. Het hydrofobe membraan maakt het filter uitermate geschikt voor het steriel filtreren van gassen en lucht. 

PTFE hydrofobe membraan filter

Een hydrofobe PTFE membraanfilterkaars. Het hydrofobe membraan maakt het filter uitermate geschikt voor het steriel filtreren van gassen en lucht. 

BorsoPes-Aqua een Polyethersulfone membraan filterkaars

De BorsoPES-Aqua is een PES (polyethersulphone) membraan filterkaars. De BorsoPes-Aqua Membraan Filterkaars is beschikbaar in micronages 0.04 micron, 0.1 micron, 0.2 micron. Het is ontworpen voor toepassingen zoals het verwijderen van micro-organismen of ultrafijne deeltjes. Dit is een perfecte filterkaars voor water filtratie.

polyethersulfone membraan filterkaars
Een enkellaags Polyetersulfon membraanfilterkaars voor het filtreren van micro-organismen uit vloeistoffen. Het filter is te verkrijgen vanaf 0.01micron t/m 1.2 micron en vanaf 5 inch t/m 40 inch lengte.
BorsoCap-Sip a NovaSip alternative

BorsoCap-SIP capsulefilter is een PTFE membraancapsule, speciaal ontwikkeld voor het filtreren van steriele lucht en gas in bioframacutische toepassingen. De BorsoCap-Sip is een capsule filter welke inline gesteriliseerd kan worden met stoom. 

membraanfilter

membraanfilters zijn te verkrijgen in verschillende afmetingen, fijnheden, materialen en eindkap connecties. Heeft u een membraan filter en wilt een alternatief Van Borselen kan op bijna ieder merk een goed alternatief leveren. Voor meer informatie neem contact op. 

Membraanfiltratie is een geavanceerde filtratietechniek die gebruikmaakt van filterkaarsen met membraanmaterialen zoals PTFE (polytetrafluorethyleen), PES (polyethersulfon) en PVDF (polyvinylideenfluoride). Deze materialen worden gewaardeerd vanwege hun uitstekende chemische bestendigheid, thermische stabiliteit en membranen met fijne poriën.

PTFE-membraanfilterkaarsen bieden een hoge chemische weerstand en zijn ideaal voor toepassingen waar agressieve chemicaliën aanwezig zijn. Ze bieden uitstekende retentie van deeltjes en micro-organismen, waardoor ze geschikt zijn voor kritische filtratietoepassingen in de farmaceutische, voedingsmiddelen- en drankenindustrie, evenals in de elektronica-industrie. membraan filtratie word ook toegepast op tanks om ze te beluchten. 

PES-membraanfilterkaarsen combineren hoge doorstromingssnelheden met een uitstekende retentie van micro-organismen. Ze zijn geschikt voor het filteren van vloeistoffen met een breed scala aan pH-waarden en zijn bestand tegen sterilisatieprocessen zoals autoclaveren. PES-membraanfilterkaarsen worden veel gebruikt in de farmaceutische industrie, biotechnologie, drankenindustrie en andere kritische toepassingen.

PVDF-membraanfilterkaarsen bieden een uitstekende weerstand tegen zowel zuren als basen, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan chemische toepassingen. Ze hebben een hoge thermische stabiliteit en kunnen worden gebruikt bij temperaturen tot 100°C. PVDF-membraanfilterkaarsen worden vaak gebruikt in de chemische verwerking, de halfgeleiderindustrie, en de behandeling van agressieve chemicaliën.

De membraanfilterkaarsen, gemaakt van PTFE, PES en PVDF, bieden betrouwbare filtratieoplossingen voor diverse toepassingen waar een fijne filtratie en/of chemische weerstand vereist is. Door hun nauwkeurige poriegrootte en efficiënte filtratiecapaciteit kunnen ze deeltjes, micro-organismen en andere verontreinigingen effectief verwijderen, terwijl ze de gewenste vloeistofstroming behouden.

Voor specifieke toepassingen kunnen PTFE-, PES- en PVDF-membraanfilterkaarsen worden geselecteerd op basis van de gewenste chemische compatibiliteit, temperatuurbestendigheid en filtratiedoelen. Naast de reguliere membraanfilterkaarsen, zijn er ook andere varianten beschikbaar, zoals junior filterkaarsen capsules en dubbel-laags membraan filterkaarsen, die unieke voordelen bieden in specifieke filtratietoepassingen.

Dubbel-laags membraan filterkaarsen bestaan uit twee lagen membraanmateriaal met verschillende eigenschappen, zoals poriegrootte en retentiecapaciteit. De buitenste laag fungeert als een voorfilter om grove deeltjes en verontreinigingen tegen te houden, terwijl de binnenste laag een fijnere filtratie biedt voor het verwijderen van micro-organismen en fijne deeltjes. Deze constructie zorgt voor een efficiëntere membraan filtratie en een langere levensduur van de filterkaars. Dubbel-laags membraan filterkaarsen worden vaak gebruikt in toepassingen waar een hoge filtratie-efficiëntie vereist is, zoals in de farmaceutische industrie, elektronica-industrie en drankenindustrie.

Junior filterkaarsen, capsules en dubbel-laags membraan filterkaarsen bieden extra mogelijkheden en voordelen ten opzichte van standaard membraanfilterkaarsen. Ze kunnen worden afgestemd op specifieke filtratiebehoeften, zoals gecombineerde filtratie of verbeterde retentiecapaciteit. Deze geavanceerde filteroplossingen bieden efficiënte filtratie en helpen bij het waarborgen van de kwaliteit en zuiverheid van vloeistoffen in verschillende industriële processen.

Bij het selecteren van de juiste filterkaarsvariant, zoals junior filterkaarsen, capsules of dubbel-laags membraan filterkaarsen, is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke filtratie-eisen en vereisten van uw toepassing. Raadpleeg een van onz specialisten voor advies op maat en om de meest geschikte filterkaarsoplossing te kiezen voor uw membraanfiltratie. 

kortom, membraanfiltratie biedt een geavanceerde oplossing voor het zuiveren van vloeistoffen. Met verschillende membraanmaterialen zoals PTFE, PES en PVDF, nylon kunnen membraanfilterkaarsen efficiënt deeltjes, micro-organismen en verontreinigingen verwijderen. Deze filterkaarsen zijn geschikt voor diverse toepassingen, variërend van kritische filtratie in de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie tot het behandelen van agressieve chemicaliën in de chemische verwerking. Bovendien zijn er varianten beschikbaar, zoals junior filterkaarsen capsules en dubbel-laags membraan filterkaarsen, die extra mogelijkheden bieden voor specifieke filtratiebehoeften. Raadpleeg onze specialisten voor persoonlijk advies en kies de juiste filterkaarsoplossing voor uw membraan filtratie.