Oil Skimmers

Olie skimmers voor Mijnbouw

Oilskimmers , inc. is de toonaangevende fabrikant van olie skimmers en olie afvoersystemen , gespecialiseerd in het herstellen van alle soorten drijvende afgewerkte oliën, smeermiddelen en vetten vanaf wateroppervlakken.
Bedrijven over de hele wereld profiteren van onze Oilskimmers bij het verwijderen van vetten, oliën, smeermiddelen of koelvloeistoffen uit proceswater en afvalwater dankzij de speciaal ontwikkelde Filterslangen. Deze filterslangen zijn zo ontwikkeld dat ze de vetten en olie schrapen vanaf het oppervlakte. 

Oil Skimmers
3F-Oilskimmer
De 3F-Oilskimmer is een 360 graden drijvende skimmer en heeft 3 drijvers waar in het midden een centrale inlaat zit. Hierdoor kan er uit alle richtingen olie worden opgezogen. De 3F-Skimmer is ideaal voor het opruimen van gemorste olie of voor het verwijderen van olie uit uw afvalwater.
Tube
Oil skimmer tube voor het skimmen van Oil verkrijgbaar in verschillende lengtes en voor hoge temperaturen.
1H
De compacte 1H oil skimmer heeft een 1/2 inch collectortube om olie te verwijderen van het oppervlakte water. Het compacte design maakt de skimmer geschikt voor ruimtes met een beperkte toegang of voor het skimmen van klein oppervlak zoals in tanks of op schepen.
OilSkimmer Horizotal tube skimmer

De Oilskimmer 5H is een skimmer welke horizontaal geplaatst kan worden en vaak direct op de rand van een tank. Hierdoor is de 5H Oilskimmer uitermate geschikt voor bovengrondse tanks. 

7V
Het oilskimmer 7V model heeft een collectorbuis van 1 inch en een aandrijving met variabele snelheid wat resulteert in een grotere olieopnamecapaciteit. Daarnaast heeft deze skimmer een epoxycoating voor extra duurzaamheid. De 7v is speciaal ontwikkeld om te presteren onder de zwaarste omstandigheden.
Oil skimmer 6V
De Oilskimmer 6V is een de meest veelzijdige Oilskimmer in het assortiment en verwijdert al tientallen jaren efficiënt olie in alle industrieën en toepassingen over de hele wereld.

Hoe werken onze olie skimmers?

De werking van de olie skimmer is in de basis niet erg moeilijk. De olie vangende tube beweegt zich over het oppervlak van het water. Door de aantrekkeingskracht van de filterslangen blijft de olie er aan zitten. De olie skimmer zal vervolgens de olie of vetten er af schrapen. 

Wij adviseren u graag bij het selecteren van de juiste olie skimmer, zeker omdat niet elke applicatie of locatie met dezelfde olieskimmers te bewerkstelligen is. Ook zijn er verschillende olie skimmet tubes te verkrijgen welke bijvoorbeeld een goede chemische of temperatuur bestedigheid hebben. 
Daarom bieden wij diverse olie skimmer modellen van Oilskimmers Inc. aan.

Filterslangen

Een olieskimmer maakt gebruik van slangen om het olie van het oppervlakte water te scrappen. De Oil Skimmers filterslangen zijn te verkrijgen in twee type een transparante voor lage temperaturen en een zwarte voor hoge temperaturen. De Filterslangen zijn gemaakt van polyurethane wat ze zeer slijtvast maakt en zorgt ervoor dat de skimmer zeer lang kan draaien zonder dat er onderhoud aan nodig is. 

ORTS_BROCHURE (387.00 kB)

Hoe instaleer of vervang je een filterslang van uw olie skimmer?

 

 

Heeft de olie skimmer zijn werk gedaan? Ga door naar onze pagina voor vloeistoffiltratie